Verzilveren grond met Duowonen

Kunt u een extra financiële armslag goed gebruiken? Of heeft u het zelfs hard nodig? Dan is verhuizen vaak de enige manier om de waarde van uw koopwoning in geld om te zetten. Dat is zonde, want waarschijnlijk wilt u gewoon in uw huis blijven wonen. U heeft dus vermogen in uw koopwoning zitten, maar het zit eigenlijk ‘opgesloten’, u kunt er niet zomaar bij zonder te verhuizen.

Met Duowonen verkoopt u alleen de grond onder uw woning en lost u een eventueel aanwezig restant hypotheek boetevrij af. Zo krijgt u meer financiële ruimte zonder te hoeven verhuizen. U kunt dat geld bijvoorbeeld gebruiken om:
• Uw woning aan te passen, om te verduurzamen of levensloopbestendig te maken
• Aan uw kinderen te schenken of te lenen voor het aankopen van een woning
• Aan iets anders te besteden of voorlopig als buffer achter de hand te houden

Hoe het werkt het verzilveren?

U blijft gewoon eigenaar van het huis, en mag de grond blijven gebruiken zoals u altijd deed. De grond verkoopt u en u betaalt een vervolgens een maandelijkse vergoeding om de grond te blijven gebruiken zoals u gewend bent.

Een onafhankelijke taxateur die aangesloten is bij het NWWI bepaalt de waarde van de grond. U mag de taxateur zelf uitkiezen. U verkoopt de grond tegen die getaxeerde grondwaarde. Heeft u nog een hypotheekschuld? Dan moet u deze eerst aflossen door de notaris (boetevrij) laten aflossen met het geldbedrag dat u ontvangt. Met de rest van het geld mag u doen wat u wilt.

Met Duowonen heeft u dezelfde rechten en plichten alsof u de woning in volledig eigendom heeft. Wilt u uw tuin vernieuwen of een schuurtje neerzetten? Dat is geen probleem. Met Duowonen heeft u altijd het recht om de grond terug te kopen, wanneer u maar wilt.

Voor het gebruik van de grond betaalt u maandelijks een vergoeding. Deze maandelijkse vergoeding noemen we canon. De canon wordt bij aanvang van het Duowonen contract vastgesteld. De canon wordt niet herzien, behalve tijdens de jaarlijkse inflatie correctie. (die is minimaal 0%).

Is het iets voor u?

Bent u 57 jaar of ouder en heeft u een woning zonder hypotheek of tot maximaal ongeveer 30% van de marktwaarde dan kan Duowonen iets voor u zijn.

Neem vrijblijvend contact op voor advies, plan online afspraak in op Agenda PlannersDesk of bel ons (026) 351 52 55 (optie 1) tijdens kantooruren.

De voordelen

U krijgt in één keer een groot geldbedrag.

U kunt in uw huis blijven wonen.

U mag de grond blijven gebruiken zoals u hiervoor ook deed.

U profiteert van het grootste gedeelte van de waardestijging van de woning.

U kunt boetevrij een eventuele hypotheek aflossen

U gaat geen lening aan, u betaalt alleen een maandelijkse canon.

De canon wordt niet herzien, behalve tijdens de jaarlijkse inflatie correctie (minimaal 0%).

U kunt desgewenst de grond op elk moment, tegen een vaste formule, terugkopen

Bij overlijden hebben uw partner of kinderen het recht om de Duowonen overeenkomst over te nemen (de grond hoeft dus niet verplicht gekocht te worden).

Duowonen is een efficient en transparant proces.

U kunt uw huis gewoon verkopen, inclusief de grond.

De Nadelen

    U profiteert niet van de toekomstige waardestijging van uw grond (deze heeft u immers verkocht), daardoor kan uw nalatenschap kleiner zijn.

    U betaalt een maandelijkse canon. De canon wordt niet herzien, behalve tijdens de jaarlijkse inflatie correctie (die is minimaal 0%).

    Als u de grond wilt terugkopen, zal dat voor minimaal dezelfde prijs zijn als waar u het voor heeft verkocht.

    Als, bij overlijden, uw partner of kinderen uw woning niet willen betrekken, en de woning is na 2 jaar nog niet verkocht, dan hebben wij het recht om de canon te verhogen.